190630 Monument klein

Op 29 en 39 juni vierde Muziekvereniging Juliana officieel haar 100-jarig bestaan. Een hoogtepunt tijdens dit weekend was de onthulling van een monument ter ere van het 100-jarig jubileum. Op initiatief van Jo Heibloem, Jan Gähler en Frans Leenders ontwierp Peter Slegers een prachtig monument, dat een plaats kreeg op het podium op het Einderplein. Het werd op feestelijke wijze onthuld door Philomena Smits en Dokter Jansen.

Het beeldje symboliseert de Muziekvereniging in de persoon van de jonge prinses Juliana. Zij heeft een hart voor muziek dat via muzieknoten en ronde instrumentkleppen overgaat in de vijf lijnen van de notenbalk. Deze lijnen monden weer uit in muziekinstrumenten. Een schitterend monument op de mooiste plaats van Someren-Eind. Met dank aan de begunstigers die dit mogelijk hebben gemaakt!

17 nov 19
Intocht Sinterklaas